8 gode takeaways om ejendomsinvestering

Emilie Schultz-Nybye
Content marketer

Er du træt af aktiemarkedet? Og overvejer du at kaste dig ud i nye investeringseventyr? Vi har samlet de 8 bedste takeaways om ejendomsinvestering fra Brickshares Co-Founder, Junaid Ahmad, da han deltog i en paneldebat om alternative investeringer.

For to uger siden deltog vi i en spændende paneldebat om alternative investeringer og nye investeringsplatforme, hvor Brickshares Co-Founder, Junaid Ahmad, sad i panelet sammen Matthew Clannachan fra Bondora, Torben Bruun fra Flex Funding og Andreas Helgason Rex fra Lendino. 

I panelet blev der diskuteret alt fra crowdlending til crowdfunding af fast ejendom, mens et af de helt store samtaleemner omhandlede, hvordan du finder ud af, hvilke investeringsplatforme, der fungerer bedst.

Det enstemmige råd fra panelet var, at du altid burde starte med at prøve de forskellige investeringsplatforme af med mindre investeringer, så du får en god fornemmelse af dine investeringsmuligheder. Når du først har lært platformene at kende, kan du bedre beslutte, hvor du ønsker at gøre flest investeringer.

Vi har samlet de bedste takeaways fra Junaid til dig, så du er godt forberedt, inden du kaster dig ud i en ejendomsinvestering på Brickshares investeringsplatform.

1.Fast ejendom er en langsigtet investering

Og en god måde at diversificere dine investeringer på ved at placere dele af din opsparing i fast ejendom. Som regel kræver en ejendomsinvestering flere penge end for eksempelvis aktieinvesteringer, men med Brickshare kan du komme i gang med ejendomsinvesteringer fra blot 10.000 kr. 

2.Med Brickshare bliver du medejer af mursten

Når du foretager en ejendomsinvestering via Brickshares platform, køber du en aktieandel i et ejendomsselskab og bliver derved medejer af selskabets investeringsejendomme. Så hvis du eksempelvis investerer for 10.000 kr., får du ejerskab for 10.000 kr. i det givne selskab. Det fungerer faktisk på samme måde, som hvis du købte en investeringsejendom sammen med tre venner, og I selv oprettede et ejendomsselskab. 

3.Historisk er fast ejendom en bedre investering

Det bedste årlige afkast er faktisk ikke at finde på aktiemarkedet. En ny undersøgelse viser, at det historisk set har vist sig, at ejendomsinvesteringer har været en bedre investering end aktier. Læs artikel her.

4.Få løbende lejeindtægter fra din ejendomsinvestering

En af fordelene ved ejendomsinvesteringer er den løbende udbetaling af overskuddet fra lejeindtægterne. Det er det, vi hos Brickshare kalder udbytte. Med lejeindtægter er du sikret et løbende udbytte uagtet, hvordan priserne svinger på ejendomsmarkedet. Så teknisk set er Brickshare en investeringsplatform, hvor du investerer i aktier med udbytteudbetaling. Læs om afkast og udbytte her.

5.Ejendomsinvesteringer har det bedste risikojusterede afkast

Risikoen ved ejendomsinvesteringer er langt lavere end, hvis du for eksempelvis investerer i aktier, obligationer eller crowdlending. Når du investerer i fast ejendom, investerer du i et fysisk aktiv, som er langt mere hårdfør over for politiske og samfundsmæssige forandringer end aktier. Hos Brickshare udbyder vi kun investeringsprojekter med ejendomme placeret på eftertragtede adresser i København, hvor efterspørgslen på boliger er stor. Alle har brug for et sted at bo – også i krisetider. Dette betyder, at ejendomsinvesteringer har en minimal risiko i forhold til andre investeringsformer. 

6.Brickshares honorar ligger 25-35% under markedet

For velhaversegmentet findes der flere ejendomsfonde på ejendomsmarkedet, hvor du skal investere for minimum 750.000 kr. Typisk opkræver disse fonde 5% i honorar af en ejendoms værdi. Hos Brickshare tager vi et opstartshonorar på kun 3,75% svarende til 10% af crowdfunding-beløbet. Det vil sige, at hvis vi køber en ejendom til 1 mio. kr., så tager vi et opstartshonorar på 37.500 kr. Derudover tager vi et administrationshonorar på 0,6% af Asset under Management (AUM) svarende til 10% af bruttolejen. Administrationshonoraret dækker blandt andet udlejning, lejekontrakter, ind- og udflytningsrapporter, vedligeholdelse og kreditcheck af lejere etc. 

7.Din investering stiger år for år

Når du foretager en ejendomsinvestering på Brickshare-platformen, har vi budgetteret med 60-70% belåning af de indkøbte investeringsejendomme. Det betyder for dig som investor, at for hver krone investeret kommer realkreditinstituttet med cirka 2 kr. til køb af ejendommen. Lånet bliver løbende betalt af, hvilket betyder, at din ejendomsinvestering kommer til at stige år for år. Resten af afkastet får investorerne løbende udbetalt som udbytte, hvilket vil sige overskuddet fra lejeindtægterne. Læs om vores investeringsstrategi her.

8.Vi indberetter udbytteskat til SKAT

På investorernes vegne indberetter vi altid udbytteskat til SKAT. Vi tilbageholder derfor din udbytteskat, hvilket betyder, at de penge du får udbetalt i udbytte er dine. 

Når det gælder ejendomsinvesteringer, kan du altså se frem til mange fordele, som før kun har været forbeholdt folk med millioner på kontoen. Med Brickshare kan helt almindelige mennesker nu få adgang til ejendomsmarkedets høje afkast og investere i højkvalitets ejendomme i København, som før har været reserveret til etablerede velhavere. Brickshare blev kort sagt grundlagt, fordi vi gerne vil demokratisere ejendomsmarkedet og gøre ejendomsinvesteringer til allemandseje.

Ejendomsinvestering made easy

+60 millioner i crowdfundet beløb
Sælg dine aktier til markedspris
+6000 brugere på platformen
Modtag løbende udbytte