Rødovre, en bydel i fornyelse og udvikling

Type: 19 lejligheder & 1 erhvervslejemål | Ejendomsfond: Hovedstaden I

Velkommen til Rødovre

Totalrenoveret ejendom med lave driftsomkostninger og indbygget lejereserve i et udviklingsområde med høj efterspørgsel. Sådan kan vores seneste projekt i Rødovre beskrives med en sætning. Lad os kigge nærmere på, hvad der gør denne investeringscase interessant for dig.


Hvorfor investere i Rødovre?

Der er hovedsageligt tre gode grunde til, at vores projekt på Gunnekær helt centralt i Rødovre kommune er værd at overveje som investeringscase. De er:

 1. Positiv prisudvikling
 2. Høj befolkningstilvækst
 3. Spændende fremtidig byudvikling

Hvorfor investere i Rødovre?

De tre grunde er tæt forbundne og spiller alle ind, når vi vurderer Rødovre til at være spændende rent investeringsmæssigt. Lad os starte med den første:

Positiv prisudvikling

I det sidste årti har Rødovre oplevet markant stigende boligpriser. Når det kommer til salg af ejerboliger, har byen haft en gennemsnitlig årlig stigning på 9,2% siden 2014. Over den seneste 5-årige periode er kvadratmeterpriserne steget med mere end 12.000 kr.
Også huslejen er steget i kommunen. For moderne byggeri centralt i Rødovre er det almindeligt at se årlige huslejeniveauer på mellem 1.550 og 1.700 kr. pr. kvadratmeter. De højere priser i byen stammer fra øget efterspørgsel på boliger. Rødovre har fået mange tilflyttere de sidste par år, hvilket bringer os videre til næste punkt.

 Priserne er steget med gennemsnitligt 9,2% siden 2014 i Rødovre

Høj befolkningstilvækst

Fra 36.233 indbyggere i 2010 til 40.728 i 2020. Det er en stigning på over 10% på bare 10 år. Indbyggerne er strømmet til Rødovre, og efterspørgslen på boliger er stadig høj. Man skønner desuden, at tendensen vil fortsætte, så der kommer yderligere cirka 10% borgere i Rødovre i løbet af de næste 10 år. Flere indbyggere betyder større efterspørgsel på boliger med højere priser til følge. Befolkningstallet i Rødovre er steget med over 10% over de sidste 10 år

Rødovre Kommune arbejder hårdt på at følge med udviklingen, og der er flere byggerier i gang i kommunen. Lad os tage det tredje punkt.

 

Spændende fremtidig byudvikling

Selvom der allerede er opført en stor mængde nye boliger i Rødovre i blandt andet Irmabyen, den nye bydel i den vestlige del af Rødovre, kan udviklerne ikke følge med efterspørgslen. Lige præcis i Irmabyen er boligerne blevet revet væk med stor hast. På grund af den høje efterspørgsel, har kommunen udviklet sine egne planer for udvikling af bymidten. Her skal der være topmoderne nye boliger omkring helt nye byrum, der skal gøre området blandt de mest attraktive i hele Hovedstaden. Planerne er ambitiøse, og du kan læse mere om dem i dette blogindlæg.

Der er flere områder i Rødovre, hvor der foregår byudvikling i disse tider, og der er flere projekter på vej

Det var tre gode grunde til, at Rødovre i sig selv er spændende for investeringer. Nu vil vi kigge på den bedste grund til, at netop dette projekt bør få dig til at spidse ører som investor:

 

Den indbyggede lejereserve

En lejereserve er, kort fortalt, når en lejebolig på nuværende tidspunkt lejes ud til en lavere husleje end det, man reelt ville kunne tage i husleje. Lejereserven er dermed en gevinst over tid, når huslejen stiger og giver bedre indtjening til udlejeren.

Dette investeringsprojekt er specielt, fordi vi her ser det, vi kalder en indbygget lejereserve. Dette skyldes, at vi i vores budget har sat en konservativ årlig husleje på 1.439 kr. pr. kvadratmeter. Faktisk har vi allerede lejet ni lejligheder ud til en højere årlig husleje på 1.633 kr. pr. kvadratmeter. Vi forventer, at vi kan udleje de resterende 10 lejligheder til samme niveau. Dette giver investeringen en væsentligt bedre indtjening end den, vi har budgetteret med – og det kan give højere afkast til investorerne end det, vi oprindeligt har udregnet.
Lejereserven kan have stor indflydelse på det mulige fremtidige afkast for denne investeringscase

 

Ovenstående synes vi er gode grunde til at investere i vores projekt i Rødovre. Her på siden har du adgang til meget mere information om investeringscasen. Hvis du laver en gratis bruger, kan du hente budgetter for ejendommen og en mere grundig beskrivelse af selve bygningerne.Beskrivelse af ejendommen

Ejendommen er et moderne byggeri, beliggende centralt i et attraktivt boligområde i Rødovre, tæt på Damhussøen og mindre end 600 m fra centret Rødovre Centrum. Området har oprindeligt været domineret af erhvervsbygninger, som i dag er under løbende omkonvertering til moderne boligprojektbyggeri.


Se nedenstående video fra årets første webinar om projektet på Gunnekær.
Vores Chief Investment Officer, Jens Berner, giver dig en hurtig indføring i Brickshare, en detaljeret gennemgang af selve projektet (4:52) og til slut svarer han på spørgsmål fra seerne. (23:28)


Ejendommen er en nyrenoveret ejendom, som står klar til overtagelse pr. 15. august 2020 bestående af et for- og baghus, der indeholder 19 ejerlejligheder og 1 erhvervslejemål. Ejendommen overtages fuldt udlejet med en lejegaranti på 12 måneder gældende fra overtagelsesdagen. 

Ejendommen er smagfuldt istandsat, og den er en moderne fortolkning af en eksisterende boligejendom samt en omkonverteret erhvervsejendom. Ejendommen fremstår i sit udtryk med et rent og klassisk design med sine hvidpudsede facader og sorte vinduer. Materialevalget er indvendigt som udvendigt nøjsomt udvalgt og understøtter kvalitetsoplevelsen, man får ved første øjekast.

Gunnekær investeringsprojekt udefra
De 19 boligenheder er alle forskellige i sine planløsninger, men fleksible i sin anvendelse. Her bor det unge par, børnefamilien, seniorerne og de unge som går sammen om at dele en lejlighed. De to ejendomme byder på 3 attraktive penthouselejligheder, hvoraf de to er omkranset af rummelige tagterrasser med udsigt over byens tage.

Ejendommen har egne parkeringspladser til både cykel og bil med overdækning på egen matrikel, som gør dagligdagen bekvem. Grønne arealer omkranser desuden ejendommen, som muliggør børnenes leg og de voksnes frirum. 

I forhuset har nogle lejligheder egen terrasse med aflukket have og i baghuset har samtlige lejligheder altan eller terrasse. Lejlighederne er tegnet, så der er et godt lysindfald i alle rummene. Det indvendige materialevalg skaber varme og moderne funktionalitet i de store badeværelser, køkken-alrummet og entréen. Der er indbyggede skabe i alle rum, og lejlighederne er fuldt udstyret med alle moderne hårde hvidevarer. 

køkken investeringsprojekt Gunnekær Rødovre

Der er et bredt og varieret udbud af velfungerende institutioner herunder; vuggestuer, børnehaver, gymnasium og vælger lejerne af Gunnekær Rødovre Skole, så ligger den blot 50 m fra ejendommen. Skolen er pt ved at blive renoveret, med planlagte forbedringer for 13 millioner kroner. For enden af Gunnekær har du mulighed for at stige på buslinjen 9A, der kører døgnet rundt, hvor du inden for 2 km har Jyllingevej Station, hvor S-toget kører i pendulfart til og fra København.

Med kun 8 km til Københavns centrum, er du hurtigt i København, uanset om du vælger cyklen, bilen eller offentlig transport. De kommende beboere kan desuden glæde sig over at kunne tage en behagelig gåtur langs de vidstrakte, fredede områder ved Damhusengen, hvor der er grønt, så langt øjet rækker og videre til Damhussøen. 

Det prisvindende shoppingcenter; Rødovre Centrum, byder på fitnesscenter, biograf, bowlingcenter, supermarkeder, spisesteder og intet mindre end 160 butikker, samt stormagasinet Magasin. Rødovre Centrum er Danmarks største center målt på antal af butikker og lokalplanen ligger op til yderligere udvidelse i de kommende 15 år. 

Herudover tilbyder Rødovre diverse kultur- og fritidstilbud, som blandt andet findes i kulturhuset Viften, der byder på koncerter, teater, comedy m.m. Rødovre har et rigt udvalg af sportsfaciliteter og tilbud til borgerne, som aktiv udøver eller tilskuer, hvad end interessen er fodbold, ishockey, basket, badminton eller håndbold.

Rødovre centrum tæt på Gunnekær


100%
24.613.971 kr.
Investeringsmål
8-9%
Afkast
3-4%
Udbytte
1122
Investorer
0.946254
NAV

Fakta

 • 1 Forventet årligt afkast (EKF før skat) på 8-9% over 10 år
 • 2 Forventet årlig udbyttebetaling på 3-4%
 • 3 Ingen besvær med vedligeholdelse, udlejning og administration
 • 4 Minimumsinvestering fra 5.000 kr
 • 5 Anvisningsret til at leje lejlighederne
 
 
 
 

Filer

Status på projektet

 • Forventet overtagelse af ejendommen
  15 August 2020
 • Projektet fuldtegnet og lukket for investeringer
  23 Juni 2020
 • Projektet åbner for investeringer
  20 December 2019
100%
24.613.971 kr.
Investeringsmål
8-9%
Afkast
3-4%
Udbytte
1122
Investorer
0.946254
NAV

Fakta

 • 1 Forventet årligt afkast (EKF før skat) på 8-9% over 10 år
 • 2 Forventet årlig udbyttebetaling på 3-4%
 • 3 Ingen besvær med vedligeholdelse, udlejning og administration
 • 4 Minimumsinvestering fra 5.000 kr
 • 5 Anvisningsret til at leje lejlighederne
 
 

ØKONOMI & BUDGET

Ejendommen forvaltes i dag af en professionel ejendomsadministration med god indsigt i ejendommens drift og beboernes behov. Brickshare vil ved overtagelse ligeledes outsource ejendommens ejendomsadministration til en ekstern og professionel samarbejdspartner. En driftsudgift som vil blive dækket af Brickshares forvaltningshonorar.

Overstående beregninger er med forbehold for eventuelle kursændringer frem til den endelige hjemtagelse af realkreditlån på overtagelsesdagen af Gunnekær.

Endelig lånsammensætning er afhængig af dagskurs og renteniveau på tidspunkt for overtagelsen og betaling af restkøbesum.

Boligprisernes udvikling

Du får her et historisk indblik i boligprisernes udvikling i området og den årlige vækst. Bemærk at når du investerer i fast ejendom, vil der altid være en risiko forbundet hertil. Vi ønsker derfor ikke at lave en prognose for boligpriserne, da der ingen garanti er for, hvordan priserne vil udvikle sig i fremtiden.

 

"Kilde: Tallene er hentet fra boligmarkedsstatistikken på finansdanmark.dk"'

 

"Kilde: Tallene er hentet fra boligmarkedsstatistikken på finansdanmark.dk"

 

Kilde: Tallene er hentet fra boligmarkedsstatistikken på finansdanmark.dk

Vælg dit ønskede investeringsbeløb
Tidshorisont for din investering
Over 10 år har din investering et forventet afkast (inkl. udbytteudbetaling) på:
0 kr.
Heraf udbyttebetalinger 0 (3.4%)
Samlet årligt afkast på din investering 8.1%
OBS:Tallene er kun vejledende og kan ikke anvendes som en sikker indikator for fremtidige afkast & prisudvikling. Der er ingen garanti for et positivt afkast.

Beregn dit forventede afkast

Med vores afkastberegner får du en indikation på, hvad en Brickshare-investering kan gøre for dig og din investeringsportefølje.

Udforsk bydelen

 
 • Børnehaver 9
 • Skoler & gymnasier 6
 • Indkøbsmuligheder7
 • Fitness8
 • Transport muligheder3

Ofte stillede spørgsmål

Brickshare er en online investeringsplatform, der gør det nemt for alle at investere i fast ejendom. Brickshare har en licens som forvalter af alternative investeringsfonde, og vi klarer alt det praktiske i forhold til køb af ejendom, udlejning, jura og administration. Det eneste du skal gøre, er at vælge, hvilke ejendomsfonde du ønsker at investere i. Du får løbende udbetalt din andel af overskuddet (som ultimativt stammer fra driften af ejendommene), og hvis aktivets værdi er blevet forøget, får du udbetalt din andel af profitten, når du indløser din andel og får udbetalt din investering.

Hos Brickshare kan du investere fra minimum 5.000 kr. op til +750.000 kroner. Det er helt op til dig.

Du skal først oprette en gratis Brickshare-profil. Du skal nemlig bruge en profil, før du kan gå på opdagelse i vores ejendomsfonde og de dertilhørende investeringsprojekter. Derefter kan du enten vælge at investere dine penge i en enkelt ejendomsfond, eller du kan sammensætte en bred portefølje med flere investeringer i forskellige fonde på vores investeringsplatform.
 

Hvis du ønsker at foretage investeringer i Brickshares ejendomsfonde, skal du desuden gennemgå en KYC-procedure (”Kend din kunde”) i overensstemmelse med hvidvaskreglerne. 

Som investor har du som det helt klare udgangspunkt ret til at indløse dine andele en gang om måneden og få realiseret din investering.

 

Meddelelse om indløsning skal tilgå Brickshare senest den 20. i en måned og bliver behandlet efter princippet ”først i tid – bedst i ret”. Det betyder, at de investorer, der først har anmodet om at blive indløst, vil få deres indløsningsanmodning behandlet først. Dine andele vil blive indløst til gældende kurs ved indløsningstidspunktet. Andelenes indløsningspriser oplyses ved henvendelse til Brickshare og offentliggøres hver 14. dag på brickshare.dk. 

 

I tilfælde af, at ejendomsfonden modtager mange indløsningsanmodninger, kan der dog forekomme begrænsninger. Dette hænger sammen med at fondens investeringsejendomme af natur er illikvide og andelene ikke er optaget til handel på et reguleret marked. Derfor, kan indløsning udskydes, fx i tilfælde af, at de samlede indløsningsanmodninger for en given fond overstiger 5% af den pågældende afdelings formue den 20. i måneden.

 

Ved indløsning af fondsandele tager Brickshare 1% af det indløstes værdi i gebyr.

 

Du kan læse mere om dette i investorinformationen og vedtægterne.

Ja, hvis eksempelvis en investor vælger at indløse sine andele, så vi vil udstede nye andele og lade en ny investor kommer ombord i investeringsprojektet.

Nej, det er ikke muligt at investere i Brickshares ejendomsfonde, hvis du er under 18 år.

Dine andele værdiansættes til indre værdi. Indre værdi repræsenterer, hvad den enkelte andel i fonden er værd. Det betyder i korte træk, at indre værdi opgøres ved, at værdien af alle aktiver i fonden, navnlig værdien på de underliggende selskaber, som ejer den faste ejendom og fondens passiver, dvs. fx omkostninger til depositar, revision og forvaltning trækkes fra hinanden og deles med antallet af andele i fonden.


Du kan læse mere om beregningen i vedtægterne her.

Opdatering af andelenes værdi

Indløsningspriserne for andele i fondene er tilgængelige på dit personlige dashboard og på de respektive projektsider på brickshare.dk. Disse priser opdateres hver 14. dag. Har du investeret i et af vores ejendomsselskaber, opdateres værdien hver måned. Du kan få oplyst værdien af din investering i ejendomsselskabet ved at kontakte os på hello@brickshare.dk

Som investor kan du vælge at reservere din andel i et projekt. Det betyder, at vi reserverer en plads i projektet til dig, og at du kan vente med at betale for din investering, til projektet er tæt på at være fuldtegnet. Vi kontakter de investorer, som vælger at reservere andele, når projektet har passeret 80% tegning. Herefter skal investeringen betales.

Din investeringssum indbetales til Brickshare AIFM A/S, som indbetaler pengene til ejendomsfonden, når din investering er godkendt og din investeringsaftale er underskrevet af begge parter.

 

Du har mulighed for at betale med kort for investeringer op til 50.000 kr. eller ved almindelig bankoverførsel. Du modtager en bekræftelsesmail, når vi har modtaget pengene på forvalterens konto.

 

Ved en bankoverførsel fremgår forvalterens kontonummer på selve investeringsprojektets side og i din investeringsaftale.

 

Ved kortbetalinger skal du være opmærksom på, at der fra din banks side kan være begrænsninger på kortet i forbindelse med eksempelvis online handel. Oplever du problemer med at gennemføre en transaktion, kan det skyldes denne begrænsning. Du skal i så fald kontakte din bank.

 

Du får tilsendt en bekræftelsesmail, når din investering er gået igennem, og vi har modtaget pengene på forvalterens bankkonto. Du kan også se om din investering er blevet godkendt på dit dashboard.

Vi tager et placeringshonorar ("placement fee") på op til 4% af handelsprisen på de købte investeringsejendomme. Derudover tager vi et løbende forvalterhonorar på op til 1% af Asset Under Management (AUM).

Størrelsen på honorarerne kan variere, og honorarernes præcise størrelse fremgår også under nøgletal for de enkelte ejendomsfonde, i budgetterne for investeringsprojekterne og af investoroplysninger.

Brickshares løbende forvalterhonorar dækker blandt andet over:
 

 • Håndtering af en ejendomsfonds økonomiske forhold, herunder foranledning af udarbejdelse af reviderede regnskaber, bogføring etc.
 • Udlejning af en ejendomsfonds ejendomsportefølje samt markedsføring heraf
 • Håndtering af lejerhenvendelser og lejeopkrævning
 • Varetagelse af justeringer af en ejendomsfonds udlejningsejendomme, herunder istandsættelse, maling, rengøring og eventuelt ændring af indvendige forhold (ændring af værelsesantal m.v.)

Det årlige afkast og udbytte er forskelligt fra hver ejendomsfond og de dertilhørende investeringsprojekter.

 

Dit udbytte bliver løbende udbetalt i form af overskuddet, som ultimativt stammer fra et positivt resultat fra driften af investeringsejendommene. Derudover kan du se frem til en potentiel kapitalgevinst via værdistigninger på de underliggende investeringsejendomme, når du indløser din andel i ejendomsfonden.

 

Forventet afkast kan du se under de enkelte ejendomsfonde og de dertilhørende investeringsprojekter. For en bedre forståelse af afkast og udbytte kan du med fordel læse denne blog.

 

Som investor i én af ejendomsfondene på Brickshare-platformen forventes du løbende at få udbetalt udbytte hvert kvartal, såfremt det er finansielt forsvarligt.
 

Bemærk, at vi udbetaler den 15. i udbetalingsmåneden. Afhængigt af din bankforbindelse kan der godt gå op til nogle dage, før du kan se beløbet på din konto.
 

Eksempel:
 

 • Udbytte fra 1. kvartal (januar, februar og marts) vil du få udbetalt den 15. april
 • Udbytte fra 2. kvartal (april, maj og juni) vil du få udbetalt den 15. juli
 • Udbytte fra 3. kvartal (juli, august og september) vil du få udbetalt den 15. oktober
 • Udbytte fra 4. kvartal (oktober, november og december) vil du få udbetalt den 15. januar

Er du ny investor i én af ejendomsfondene på Brickshares investeringsplatform, er du først berettiget til udbytte, når din investeringsaftale er underskrevet af Brickshare. Der kan gå op til mere end seks måneder, før du som investor i et nyt projekt får udbetalt udbytte første gang. Dette skyldes, at ejendomsfonden først skal købe en given investeringsejendom, overtage den og muligvis sørge for at få den udlejet, før vi kan udbetale udbytte.

Din investering i en ejendomsfond på Brickshares investeringsplatform er juridisk indhegnet og adskilt fra Brickshares egne driftsmidler. Dit ejerskab (din andel) og dine investeringer vil derfor forblive uberørt, hvis Brickshare skulle komme i økonomiske vanskeligheder.

Værdien af dine investeringer er afhængig af den generelle prisudvikling for det postnummer, som din investering er tilknyttet. Stiger boligpriserne stiger værdien af din investering, og falder boligpriserne falder værdien af din investering.
 

Dog er prisstigninger og prisfald på boligmarkedet ikke likviditetsdrænende for ejendomsfonden, før investeringen realiseres. Dvs. at så længe driften af den underliggende investeringsejendom er profitabel og genererer overskud, er det stadig muligt at få udbetalt udbytter, såfremt der er frie reserver til dette. Derudover vil en profitabel drift modsvare den negative effekt fra fald i boligpriser.  Lejepriser har historisk vist sig at være mere stabile end boligpriserne.

Der er altid risici forbundet med investeringer. Generelt, er den største risiko forbundet med investeringer i de ejendomsfonde som Brickshare forvalter, at fondene er unoterede værdipapirer og ikke kan frit omsættes. Derudover, er de underliggende ejendomsaktiver illikvide af natur. Derfor er der en betydelig likviditetsrisiko forbundet med investeringer gennem Brickshareplatformen. Der er også risici forbundet med markedet – priser på fast ejendom kan falde og en række andre risici. Vi tager disse risici meget alvorligt og opfordrer dig til at læse mere om risiciene her. 

Hos Brickshare passer vi på vores investorers penge. Vi passer også på, at vores platform ikke bliver misbrugt til forsøg på hvidvask eller terrorfinansiering. Det er et samfundsansvar, vi med glæde tager på os.

 

Derfor kan du som investor blive mødt med spørgsmål, der skal hjælpe os med at forstå, hvorfra midlerne til din investering stammer og potentielt blive bedt om at dokumentere dette.

 

Vores spørgsmål og eventuelle krav til dokumentation afhænger af de oplysninger, vi modtager fra dig som ny eller eksisterende investor. Hvis du har angivet, at midlerne stammer fra løbende opsparing af lønudbetalinger, vil vi i nogle situationer bede dig dokumentere dette ved at sende en kopi af dine seneste tre lønsedler eller den seneste årsopgørelse fra SKAT. Vi behandler dine oplysninger strengt fortroligt og i henhold til gældende regler om persondata. Du finder vores persondatapolitik i bunden af vores hjemmeside.

Virksomheden Bjørnsholm, som er professionel ejendomsadministrator, tager sig af den daglige drift af investeringsejendommene i samarbejde med os.

Vi sørger for at tage et tilstrækkeligt depositum og forudbetalt leje til, at det vil kunne dække manglede husleje fra lejere. Vi sørger også for altid at screene alle lejere, så vi på den måde kan sikre, at de passer godt på lejligheden og dermed din investering.

Vi afsætter et fast beløb på årlig basis til almindelig vedligeholdelse af lejlighederne i investeringsejendommene. Ved skader påført af lejer, gøres der udlæg i depositum, betalt af lejer ved indflytning. Såfremt lejer pådrager skader i lejligheden inden en eventuel udflytning, gøres der ikke udlæg i depositummet, da lejeren vil modtage regningen separat. Udvendig vedligeholdelse betales af den givne ejerforening.

Hvis en given lejlighed i en af investeringsejendommene kræver istandsættelse, vil dette være budgetteret i vores budgetter sammen med købsprisen.

Vi bestræber os på at finde de bedste investeringsejendomme, da det er vores ansvar at sikre en høj kvalitet af ejendomme til vores investorer på Brickshare-platformen. Vi lægger f.eks. stor vægt på beliggenhed, arkitektur, planløsning, transportmuligheder og andre faciliteter, som er værdifulde at tage med i betragtningen ved et boligkøb. Dette er bl.a. for at sikre en høj efterspørgsel og dermed reducere risikoen for tomgang væsentligt.

Investeringsejendommene ejes af et ejendomsselskab, som en ejendomsfond ejer. Når du investerer på vores platform, bliver du således investorer i og medejer af denne ejendomsfond.

Hos Brickshare har du mulighed for at leje en af lejlighederne i de investeringsejendomme, som du investerer i via ejendomsfondene på Brickshare-platformen. Det er det, vi kalder anvisningsretten.

 

Anvisningsretten kan benyttes af dig selv som investor, samt af dine familiemedlemmer (bemærk dog, at der ved enkelte ejendomme kan være særlige udlejningsvilkår samt eksisterende ventelister). Anvisningsretten er dog ikke mulig for investeringer foretaget med pensionsmidler.

 

HUSK at aktivere din anvisningsret. Dette gør du ved at kontakte os på hello@brickshare.dk, hvor du fortæller, hvilket projekt du ønsker at aktivere anvisningsretten til, hvorefter du tilføjes til ventelisten. Anvisningen af ledige lejligheder sker efter først-til-mølle princippet. Der differentieres ikke mellem investeringens størrelse.

 

Det er ikke muligt at være ”passiv” på listen. Vi ønsker at give tilbuddet til dem, som reelt har brug for en bolig her og nu. Du kan sige nej til tre boliger, hvorefter du mister din plads på ventelisten. Ønsker du at komme tilbage på listen igen, skal du blot gøre dette i dit dashboard.

Når du investerer i en ejendomsfond på Brickshares investeringsplatform, bliver du investor i og medejer af denne fond. Ejendomsfondens strategi er ”buy-and-hold”, dvs. investeringerne har en lang investeringshorisont - og det er ikke planen, at investeringsejendommene skal sælges. Hele ideen med platformen er, at du kan realisere dine investeringer uafhængigt af andre og realisere den eventuelle kapitalgevinst forbundet med din andel.
 

Hvis der skulle komme et godt tilbud på ejendommene, eller på anden vis være en oplagt grund til at sælge, vil vi selvfølgelig gøre det, som er i investorernes bedste interesse.

Ja, vi inviterer løbende Brickshares investorer og brugere til åbent hus i de nyindkøbte investeringsejendomme, hvor du får mulighed for at se din investering. Du vil modtage en invitation på mail, når vi inviterer til åbent hus.

De skattemæssige forhold beskrevet i dette skatteafsnit gælder kun for Investorer, der er fuldt skattepligtige i Danmark. Beskrivelsen omfatter de generelle regler og særregler samt detaljer omtales ikke. Fuldt skattepligtige Investorer er navnlig personer, der har bopæl i Danmark eller opholder sig her i mindst seks måneder, samt selskaber, der er er indregistreret eller har ledelsens sæde i Danmark.

 

Den skattemæssige behandling afhænger af den enkelte investors situation og kan ændre sig fremover som følge af ændringer i lovgivningen eller investors forhold.

 

Skattemæssigt behandles andelene i Brickshare Invest AIF-SIKAV efter reglerne i aktieavancebeskatningsloven. Oplysningerne nedenfor er givet under forudsætning af, at fonden har status som et almindeligt selskabsbeskattet selskab. Fondens investeringer vil så vidt muligt blive tilrettelagt således, at fonden skattemæssigt har status som et almindeligt selskabsbeskattet selskab, og at den ikke vil ændre skattemæssig status til lagerbeskattet investeringsselskab.

 

Privatpersoner

Andelene beskattes efter reglerne for unoterede aktier, idet de ikke er omsættelige eller optaget til handel på et reguleret marked.

 

Udbytter og realiserede avancer og tab medregnes i aktieindkomsten. Aktieindkomst op til 54.000 kr. og det dobbelte beløb for ægtefæller beskattes med 27 pct. mens et eventuelt overskydende beløb beskattes med 42. pct.

 

Hvis aktieindkomsten bliver negativ, fordi tabet ikke kan rummes i aktieindkomsten, beregnes en negativ skat af aktieindkomsten, og den negative skat modregnes i investors samlede slutskat for året. Kan den negative skat ikke rummes i investors samlede slutskat for året, overføres den negative skat til modregning i en eventuel samlevende ægtefælle slutskat. Et eventuelt yderligere negativt beløb kan fremføres til modregning i investors eller i en eventuel samlevende ægtefælles slutskat for efterfølgende år.

 

Pensionsmidler

Andelene kan anskaffes for pensionsmidler og hele afkastet beskattes med 15,3 pct. pensionsafkastskat. Investeringen i fonden (samtlige afdelinger i fonden set under ét) kan højst udgøre 20 pct. af den samlede pensionsopsparing i samme pensionsinstitut.
 

Virksomhedsordningen

Andelene kan ikke erhverves for midler i virksomhedsordningen.

 

Selskaber

Udbytter samt gevinst og tab på andelene medregnes i selskabets skattepligtige indkomst efter reglerne for skattepligtige porteføljeaktier. Beskatningen sker efter lagerprincippet.

 

Selskaber kan anvende realisationsprincippet ved opgørelse af gevinst og tab på andelene, hvis selskabet generelt har valgt at anvende realisationsprincippet på porteføljeaktier, der ikke er optaget til handel på et reguleret marked en multilateral handelsfacilitet. Hvis realisationsprincippet er valgt, kan tab alene fratrækkes i indkomstårets gevinster på realisationsbeskattede aktier. Uudnyttede tab kan fratrækkes i de følgende indkomstårs gevinster på realisationsbeskattede aktier. Tab kan kun overføres til fradrag i senere indkomstår, hvis det ikke kan rummes i nettogevinster på realisationsbeskattede aktier i et tidligere indkomstår.

 

Indberetning af oplysninger til skattemyndighederne m.v.

Fondens forvalter vil foretage indberetninger efter skatteindberetningsloven herunder indberette oplysninger om udbytter til skattemyndighederne.

 

Det er investors ansvar, at skattepligtige udbytter, avancer og tab selvangives korrekt herunder at kontrollere de af forvalteren indberettede oplysninger.

 

Det bemærkes, at dette skatteafsnit ikke er skatterådgivning. Det anbefales derfor, at der søges individuel skatterådgivning hos revisor eller lignende om den skattemæssige behandling.

Ja, som virksomhedsejer kan du investere via Brickshare-platformen. Det kræver, at det er dit personlige holdingselskab, og at du ejer 100% af selskabet direkte.

Vi har budgetteret med 60-70% belåning af de indkøbte investeringsejendomme. Det betyder for dig som investor, at for hver krone investeret kommer realkreditinstituttet med cirka 2 kr. til køb af lejlighed.

 

Du har samtidig den fordel, at du som investor ikke hæfter for lån eller andre forpligtelser. Belåningen er på non-recourse vilkår, som betyder at kun fondens underliggende porteføljeselskaber hæfter for realkreditgælden på investeringsejendommene - og ikke investorerne.

Nej, det fremgår af investeringsaftalen, du underskriver som investorer, at du ikke er forpligtet til at skyde flere penge ind i en ejendomsfond. Derudover er belåningen på non-recourse vilkår, som betyder at kun fondens underliggende porteføljeselskaber hæfter for realkreditgælden på investeringsejendommene - og ikke investorerne.

Dit afkast vil ikke blive påvirket. Dette betyder blot, at vi kan forvalte flere penge og dermed finde mere attraktive eller flere investeringsejendomme til ejendomsfonden. I visse tilfælde vil det dog også være nødvendigt at returnere penge til investorerne.

Skulle vi mod al forventning ikke nå investeringsmålet i et givent investeringsprojekt, så har vi mulighed for at forlænge tegningsperioden. Hvis det ikke er muligt at finde investeringsobjekter inden for en rimelig tid, der matcher investeringskriterierne i investeringspolitikken, får investorerne deres penge tilbage.

Du kan oprette en gratis Brickshare-profil på blot to minutter, og bagefter kan du tjekke vores nyeste investeringsprojekter ud. Såfremt du ønsker at foretage investeringer, skal du gennemgå Brickshares KYC-procedure i overensstemmelse med hvidvaskloven.
 

Du kan oprette en profil her.

Du sender en mail til info@brickshare.dk, så sørger vi for at din profil og alle dine oplysninger bliver slettet med det samme. I medfør af hvidvaskloven er vi forpligtet til at opbevare dine oplysninger i en periode på op til fem år, efter du har bragt dit kundeforhold til ophør. Dette er alene relevant, såfremt du har foretaget investeringer på Brickshare-platformen.